صفحه اصلی محتوای آموزشی مشاهده محتوای آموزشی

 
شرایط حرمت و حلیت آبزیان (۲)

شرايط و نشانه هاي حلال گوشت بودن ماهيان
0000000000
در ميان گروه آبزي ها ماهيان داراي فلس حلال است و خوردن آن ها مشكل ندارد.
فلس در لغت يعني : هر يك از پولك‌هاي خرد پوست ماهي
فلس در اصطلاح فقها : براي ماهي فلس است ، قشري مانند ورق .
امام خمینی« ره» مي‌فرمايد: ماهي ، در صورتي حلال است كه در اصل خلقت داراي فلس و قشر (پوسته) باشد.
0000000000
امام خميني (ره)درمورد صید ماهی می نویسند:
0000000000
« تزكيه ماهي ( موجود آبزي ) يا به بیرون آوردن آن به طورزنده از آب است يا به گرفتن آن بعد از بیرون آمدن از آب و قبل از مردنش است. چه این کار به وسیله دست يا به وسيله ای باشد مانند تور ومثل آن؛ پس اگر برلنج (کشتی) بپرد یا دریا آن را به ساحل پرت کند یا آبی که درآن است پایین بنشیند ، وکسی آن را قبل ازمردن بگیرد حلال می باشد. واگر قبل از آن که آن را بگیرد بمیرد، حرام می شود اگرچه درحالی که آن زنده است به آن برسد وناظر برآن شود بنا بر اقوي »
امام خميني ( ره ) مي‌نويسند: « از ماهيان جز آنچه در اصل خلقت داراي فلس و پوست است خورده نمي‌شود، هر چند فلس آن باقي نباشد، مانند «ماهي» كنعت «ماهي بداخلاقي كه با زدن خود به سنگ و صخره فلس‌هايش مي‌ريزد ولذا اگر به اصل گوش آن نگاه کنی فلس را درآن می بینی. وبین اقسام ماهی صاحب پوسته فرقی نیست؛ پس همه آنها کوچک وبزرگ ازماهی ریزقنات وریش دار وکپور وطیرامی وابلامی وغیراینها حلال می باشد. وآن که ذاتا دارای فلس نمی باشد ازآن خورده نمی شود مانند ماهی نهر که طویل است وماهی خار دار ومار ماهی وغیر اینها.»
0000000000
امام راحل « قدس سره» درباره روبيان ( ميگو ) مي‌نويسند:
0000000000
« اربيان كه در اين زمان روبيان ناميده مي‌شود از جنس ماهي فلس دار است، پس خوردنش جايز است.»
0000000000
نظرمقام معظم رهبری درباره حلیّت گوشت کوسه ماهی
0000000000
سوال ازمقام معظم رهبری: متخصصين نظر مي‌دهند كه كوسه ماهي هم مانند ماهيان ديگر داراي فلس و قشرند كه با دست كشيدن روي پوست آنها محسوس است «بنام فلس ميخي و شكل دندانه‌اي ناميده مي‌شود» و از نوع ماهيان غضروفي است. اينك آيا به نظر متخصصين كه مي‌گويند داراي فلس و قشر است مي‌توان اكتفا كرد يا اين كه كوسه ماهي حكم خاص دارد.
جواب : « اگر از قسم ماهي فلسدار بودن آن مشكوك باشد چنانچه افراد اهل خبره و متخصص مورد اعتماد ووثوق آن را از قسم ماهي فلس‌دار تشخيص دهند عمل به قول آنان در اين باره مانع ندارد.
نظريه جمعي از متخصصان : به استناد كتب علمي و معتبر ماهي‌شناسي و نيز بررسيها و مشاهدات عيني و تجارب علمي، وجود فلس از نوع پلاكوئيد ( صفحه‌اي ) را بر روي بدن اكثريت كوسه ماهيان و از جمله كوسه ماهيان زيستمند در خليج فارس و درياي عمان مورد تأييد قرار داده و لذا بدينوسيله اعلام مي‌داريم كه اين گروه از ماهيان جزو ماهيان فلس‌دار محسوب مي‌شود.»

1ـ از حيوانهاى دريايى , ماهى پولك دار و برخى از پرندگان دريايى حلال گوشت است .

2ـ ميگو كه همان ملخ دريايى و از پرندگان است , حلال گوشت مى باشد.

0000000000

نظر دهید . . .           نظرات کاربران