زنان در حوزه جایزه نوبل فیزیک تنها دو بار موفق به کسب جایزه شدهاند که شامل ماری کوری در سال 1903 و ماریا ژئوپرت مایر در سال 1963 بودهاند. ماری کوری همچنین در سال 1911 موفق به کسب جایزه نوبل شیمی شد.
ماریا اسکلودوسکا کوری (ماری کوری)( ۱۸۶۷ - ۱۹۳۴) فیزیکدان و شیمیدان لهستانی بود. ماری کوری نخستین دانشمندی است که دو بار جایزهی نوبل را در رشتههای فیزیک و شیمی گرفت. وی در ۷ نوامبر سال ۱۸۶۷ در ورشو پایتخت لهستان متولد شد. در سال ۱۸۹۳ لیسانس خود را در رشته فیزیک دریافت کرد و تنها یک سال بعد در رشته ریاضیات نیز موفق به اخذ لیسانس گردید.
او در سال ۱۸۹۱ به پاریس رفت و در دانشکده علوم به تحصیل در رشته شیمی پرداخت. در سال ۱۸۹۵ با فیزیکدان جوان فرانسوی به نام پیر کوری آشنا شد. این آشنایی به ازدواج انجامید. او به پیر کوری در انجام آزمایشهای عملیاش درباره الکتریسیته کمک میکرد. او به اتفاق شوهرش پیرکوری عناصر پلوتونیم و رادیوم را کشف کرد. زن وشوهردر ۱۹۰۳ جایزهی نوبل در فیزیک را برای کار برروی تشعشع (که نخستین بار هنری بکرل آن راکشف کرده بود)دریافت کردند. مادام کوری بار دیگر در سال ۱۹۱۱ در رشتهی شیمی جایزهی نوبل را گرفت.
ماریا ژئوپرت مایر( ۱۹۰۶ - ۱۹۷۲)، فیزیکدان آمریکایی تبار متولد آلمان است که در سال ۱۹۶۳ برای تحقیق بر روی ساختار پوستهای هسته برنده جایزه نوبل در فیزیک شد.
او بعد از ماری کوری دومین زنی بود که موفق به دریافت این جایزه شدهاست.