شمع را با آب روشن کنيد
شمعی را به دوستانتان نشان دهيد . به آن ها بگوييد که می خوا هيد شمع را روشن کنيد ولی متأسفانه کبريت نداريد. مسلما عده ای سعی می کنند که به شما کبريت بدهند، ولی شما قبول نکنيد وبه آن ها بگوييد راضی به زحمت شما نيستم و خودم شمع را با آب روشن می کنم! مسلما دوستانتان تعجب می کنند و شايد حتی به شما بخندند. ولی توجه نکنيد و ليوانی را پر از آب کنيد، سپس مقداری از آن را بخوريد تا همه متوجه شوند که آب معمولی است. حالا انگشت خود را در آب فرو برده و سپس روی فتيله ی شمع بگيريد تا يک قطره از آب روی آن بچکد، دوستانتان در کمال تعجب مشاهده می کنند که اين شمع روشن می شود.
فکر می کنيد دليل آن چيست؟
شما قبلا يک تکه پتاسيم کوچک را در لابلای تارهای فتيله ی شمع قرار داده ايد و وقتی يک قطر آب را روی آن می ريزيد، واکنش شيميايی بين پتاسيم و آب باعث اشتعال فتيله می شود.
چگونگی شناخت ماژیک اصل از ماژیک تقلبی
با استفاده از یک آزمایش ساده توانستند تمامی ماژیک های سیاه مرکز را از نظر اصل و بدل بودن از هم تشخیص دهند.
بر اساس یک روش جدا سازی بسیار ساده و به اصطلاح علمی،" کروماتوگرافی" انجام گرفت. در این آزمایش نشان داده شد که هر نوع جوهر قابلیت حل شدن در آب، الکل و دیگر حلال ها را دارد. برای یافتن حلال هر جوهر، با ماژیک، خط نازکی در انتهای کاغذ یا یک نوار از دستمال کاغذی حوله ای کشیده و با قرار دادن در درون انواع حلال ها، مناسبت ترین حلال انتخاب شد.
جوهر ماژیک های مشکی اصل، با کمک حلال خود به رنگهای مختلف تجزیه می شوند و جوهر ماژیک های بدل تنها به چند رنگ محدود تجزیه می شوند.