1. ابتدا سیب زمینی را با یک دست و نی را لای انگشتان دست دیگر می گیریم به طوری که سوراخهای انتهای نی باز باشد. سپس با نوک تیز نی ضربه ای به پوست سیب زمینی می زنیم. نی یا می شکند یا فقط خراشی بر سطح سیب زمینی ایجاد می کند.
2. بار دوم نی سالم دیگری را می گیریم و این بار با انگشت شست انتهای بالایی نی را مسدود می کنیم. سپس در همین حال ضربه ای به روی سیب زمینی می زنیم. خواهیم دید که نی مقدار قابل توجهی در سیب زمینی فرو می رود. دلیل چیست؟
در حالت دوم هوا داخل نی به دام می افتد. وقتی با نی به سیب زمینی ضربه می زنیم، هوا داخل نی فشرده شده و باعث استحکام نی می شود. در نتیجه نی مانند مته ای فلزی به داخل سیب زمینی فرو می رود!