استراحت قدرت تمرکز شما را بيشتر خواهد کرد و مي توانيد با نيرو و انرژي تازه اي به ادامه مطالعه بپردازيد. توجه داشته باشيد زماني که براي مطالعه تعيين مي کنيد حتما در همان ساعات، به مطالعه بپردازيد و برنامه درسي خود را با کارهاي ديگر تعطيل نکنيد. نوشيدن يک ليوان آب ميوه يا شير به همراه بيسکويت، آجيل در اين ميان تاثير مفيدي بر عملکرد مغزي شما خواهد داشت.
دكتر كوروش جعفريان متخصص تغذيه و استاديار دانشگاه علوم پزشكي تهران در زمينه استفاده از مواد غذايي معتقد است ،كه در ايام امتحانات از مواد غذايي كه استرس زا است مثلا نوشيدن قهوه، چاي و آبميوههاي صنعتي خودداري شودچون در هنگام امتحانات استرس دانشآموزان به شدت افزايش مييابد كه اين سبب اختلالاتي در تعادل بدن و ترشح بيشتر بعضي هورمونها از جمله آدرنالين و كورتيزول ميشود، اين هورمونها که هورمون استرس ناميده ميشوند به بدن کمک ميکنند انرژي بيشتري براي مقابله با شرايط جديد داشته باشد. وي در ادامه با انتقاد از باورغلط افراد در استفاده از چاي و قهوه براي بيدار ماندن در هنگام امتحانات گفت: مواد كافئين دار مانند قهوه و چاي و حتي برخي شكلاتها در كوتاه مدت سبب بيداري و حتي تمركز حواس ميشوند اما خواص آن در مدت چند دقيقه برعكس شده و باعث برهم خوردن تمركز و حتي كاهش يادگيري و در نتيجه افزايش استرس و اضطراب در فرد ميشود.
دکتر جعفريان تاكيد كرد: افراد بهتر است در موقع امتحان و استرس از غذاهاي سبك و غذاهايي كه انرژيشان به مرور آزاد ميشود استفاده كنند.غلات و موادي حاوي كربوهيدراتهاي پيچيده كه بيشتر در نان سنگك و بربري يافت ميشود و مقدار فيبر آنها بالاست، سبب كاهش استرس در افراد ميشود.
اين متخصص تغذيه با تاكيد بر صرف تمام وعدههاي غذايي به ويژه صبحانه در ايام امتحانات اضافه کرد: در ايام امتحانات نبايد وعدههاي غذايي را حذف كرد بخصوص صبحانه كه در كنترل استرس نقشي اساسي دارد؛ چرا كه در هنگام صبح ميزان ترشح كورتيزول به بيشترين حد خود رسيده و صبحانه سبب كنترل استرس ميشود