اطلاعات جالب درباره اسید فولیک
اسید فولیک ویتامین B است که برای سنتز DNA استفاده می شود.
اسید فولیک خطر سکته مغزی، سرطان و بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
اسید فولیک برای جلوگیری از نقص لوله عصبی در جنین زنان باردار ضروری است.
اسید فولیک یا فولات چیزی جز ویتامین B9 نیست که نقش مهمی در بدن ما ایفا می کند. برای رشد سلولی و رشد مغز مهم است. این نیز برای تقسیم سلولی و کمک به تولید DNA است. قبل از اینکه فواید اسید فولیک را درک کنیم ، ابتدا باید بدانیم که اسید فولیک و منابع غذایی آن چیست .
اسید فولیک چیست؟
اسید فولیک یک ویتامین B است که به بدن کمک می کند سلول های جدید را حفظ و تولید کند. نقش مهمی در تعمیر DNA دارد و عامل شناخته شده برای کاهش خطر بسیاری از بیماری ها است . اسید فولیک برای زنان باردار بسیار مهم است زیرا مانع از نقص لوله عصبی در جنین در حال رشد می شود.
منابع غذایی رژیم غذایی اسید فولیک
اسفناج (1 فنجان پخته شده) 230 میکروگرم
پاپایا (متوسط) 116 میکروگرم
آووکادو 81 میکروگرم
فلفل قرمز 55 میکروگرم
عدس (1/2 فنجان پخته شده) 180 میکروگرم
قارچ (1 فنجان پخته شده) 15 میکروگرم
نخود سیاه چشم (چشم بلبلی خودمون)(1/2 فنجان) 61 میکروگرم
مارچوبه 89 میکروگرم
تمشک 65 میکروگرم
پرتقال 39 میکروگرم
آرتیشو پخته شده 107 میکروگرم
سایر منابع اسید فولیک شامل
موز
خربزه
میوه های خانواده مرکبات
غلات غنی شده
گوجه فرنگیها
مرغ
گوشت و ماهی
سبوس گندم
سبزیجات برگ سبز تیره سبز
کمبود فولیک اسید
کمبود اسید فولیک در بسیاری از افراد یک پدیده شایع است. برخی از علائم رایج این کمبود عبارتند از:
از دست دادن اشتها- دهان و زخم معده- موی خاکستری- خستگی و بی حالی- رشد ضعیف- تورم زبان - پوست رنگپرید - کم خونی- اسهال و یبوست -عصبانیت
دلایل مشترک فقدان اسید فولیک
در اغلب موارد کمبود فولیک اسید می تواند ناشی از عوامل متعددی باشد که برخی از آنها وجود دارد.
1. رژیم نامناسب
یکی از رایج ترین عوامل برای کمبود، یک رژیم غذایی نامتعادل است. عدم داشتن رژیم غذایی غنی از میوه ها و سبزیجات تازه می تواند باعث کمبود اسید فولیک شود. گاهی اوقات بیش از پخت و پز می تواند مقدار اسید فولیک در غذا را از بین ببرد.
2. داروها
بعضی از داروها مانند فنوتیوین، سولفامتوکسازول و سولفاسالازین باعث کمبود اسید فولیک می شوند.
3. قرصهای ضد بارداری
همچنین مصرف قرصهای ضد بارداری به عنوان یک دلیل معمول برای کمبود آن شناخته شده است. تحقیقات نشان می دهد که پیشگیری از بارداری خوراکی با کاهش اسید فولیک مواجه است.
4. مصرف بیش از حد الکل
الکل اسید فولیک را کاهش می دهد و بیشتر اسید فولیک را از طریق ادرار دفع می کند.
5. بیماری ها
بعضی از بیماری ها مانند بیماری سلیاک و بیماری کرون، جذب اسید فولیک در روده را کاهش می دهند. این باعث کمبود شدید فولات و اسید فولیک می شود.
مزایای اسید فولیک برای سلامتی
1. مهم دردوران بارداری
یکی از مزایای مهم اسید فولیک در دوران بارداری این است که از هر دو مادر و جنین در حال رشد محافظت می کند. این یکی از مهمترین چیرها برای زنان باردار است . اسید فولیک نیز در زنان مبتلا به سکته مغزی استفاده می شود و اغلب به عنوان مکمل برای پیش مورفین استفاده می شود. زنان باردار باید در دوران بارداری اسید فولیک را برای جلوگیری از نقص لوله عصبی در کودک مصرف کنند.
دوز توصیه شده اسید فولیک به شرح زیر است:
400 میکروگرم در روز برای زنان باردار در سه ماهه اول.
600 میلی گرم در روز برای زنان باردار بین ماههای چهارم تا نهم بارداری.
500mcg در روز برای مادران تغذیه با شیر مادر.
کمبود فولات در زنان باردار می تواند وزن کم هنگام تولد، سقط جنین، رشد ضعیف جنین، شکاف لب و پالت را افزایش دهد.
2. افسردگی
شما ممکن است تعجب کنید که اسید فولیک نقش مهمی در درمان اختلالات خلقی ایفا می کند. یکی از بهترین مزایای اسید فولیک این است که برای درمان افسردگی و افزایش خلق و خوی مورد استفاده قرار می گیرد . اسید فولیک برای عملکرد مناسب مغز ضروری است.
3. کاهش بیماری های قلبی
بدانید که اسید فولیک برای سلامت قلب مناسب است. لخته های خون و رگ های خونی خفیف به بیماری های قلبی عروقی کمک می کنند. اسید فولیک، لخته شدن خون را کاهش می دهد و عروق خونی آزاد را برای جریان خون فراهم می کند. این باعث کاهش احتمال حملات قلبی و سکته مغزی می شود .
4. درمان بیماری آلزایمر
اسید فولیک یک داروی شگفت انگیز برای درمان آلزایمر است. اسید فولیک کمک می کند تا از دست دادن حافظه ای که در هنگام پیری اتفاق می افتد، کاهش پیدا کند و علائم جزئی افراد مبتلا به بیماری آلزایمر را درمان کند.
5. درمان دیابت
اسید فولیک نیز یک برش دهنده چربی شناخته شده است. از این رو، مکمل منظم اسید فولیک باعث کاهش ذخایر چربی و جلوگیری از چاقی می شود که به نوبه خود باعث جلوگیری از دیابت نوع 2 می شود.
6. آکنه را کاهش می دهد
اگر شما در مورد اثرات مفید اسید فولیک برای پوست کنجکاو هستید ، باید بدانید که اسید فولیک در درمان آکنه بسیار مفید است. اسید فولیک ترکیبی از آنتی اکسیدان های دیگر بدن و کمک به پاک کردن سلول های مرده و سموم بدن است. حذف موثر سلول های پوست مرده به مرور درمان می کند و عود آکنه را کاهش می دهد.
7. رشد مو را افزایش می دهد
همه ما می دانیم کمبود فولیک اسید یا فولات سبب ایجاد موهای زودرس می شود . اسید فولیک، سلول های مو را تجدید می کند و گردش خون را در پوست سر بهبود می بخشد. از این رو، این کمک به رشد مو است.
8. درمان کم خونی
ازمزایای اسید فولیک برای درمان افراد مبتلا به بیماری کم خونی را می توان نام برد. کم خونی یک بیماری شایع در حال حاضر در تقریبا هر فرد است. این وضعیت با کاهش سلول های خونی در بدن مشخص می شود. برخی از علائم معمول کم خونی عبارتند از: خستگی، مشکل تنفس، سردرد، درد قفسه سینه و تشنگی. اسید فولیک یا فولات با ویتامین B12 همراه است و در تشکیل RBC کمک می کند. مصرف مناسب مکمل های اسید فولیک، بازگرداندن عرضه RBC و پمپاژ کافی خون از طریق رگ های خونی است.
9. درمان قاعدگی
زنان در طول قاعدگی خون زیادی را از دست می دهند. کمبود اسید فولیک منجر می شود به خستگی و ضعف. خوردن غذاهای غنی از اسید فولیک به این بیماری ها کمک می کند و از خستگی جلوگیری می کند.
10. باروری زنانه را بهبود می بخشد
شما ممکن است تعجب کنید که بدانید که اسیدفولیک به نفع مردان نیز هست. اسید فولیک نقش مهمی در باروری مردان دارد. این نه تنها برای زنان باردار مهم است، بلکه برای پدران نیز مهم است. مصرف اسید فولیک باعث افزایش تعداد اسپرم و تحرک می شود. پزشکان توصیه می کنند مردان که می خواهند پدر شوند نیز به طور منظم مکمل های اسید فولیک را مصرف کنند.
11. جلوگیری از سرطان
اگر سوال این است که اسید فولیک چقدرخوب است ، اولین پاسخ این است که اسید فولیک از خطر ابتلا به سرطان جلوگیری می کند. اسید فولیک مانع از تکثیر سلول های سرطانی می شود. مکمل اسید فولیک باعث جلوگیری از سرطان کولون، سرطان پانکراس و سرطان گردن رحم می شود.
12. کمک به هضم
اسید فولیک یک ماده شگفت انگیز است که برای هضم بسیار ضروری است. اسید فولیک همراه با ویتامین C و ویتامین B12 به هضم بدن کمک می کند و از پروتئین ها استفاده می کند.
13. پوست سالم
صرف نظر از مزایای متعدد اسید فولیک برای سلامتی ،برای پوست ضروری است. مصرف اسید فولیک پوست را مرطوب، سالم و طبیعی درخشش می دهد.
14. خواص ضد پیری
اسید فولیک به خصوص برای خواص ضد پیری آن شناخته شده است. باعث کاهش خطوط و چین و چروک روی پوست می شود و در نتیجه باعث افزایش استحکام پوست می شود. همچنین روند پیری سلول های پوست را کاهش می دهد.
16. کاهش خطر سکته مغزی
هموسيستئين در بدن سبب صدمه به ريه و باعث لخته شدن خون مي شود. این می تواند به احتمال زیاد سکته مغزی منجر شود. یکی از بهترین مزایای اسید فولیک ابازسازی رگهای تخریب شده و حذف لخته در خون است. از این رو مصرف مکمل اسید فولیک برای کاهش سکته مغزی بسیار توصیه می شود.
17. سطح کلسترول نرمال را بهبود می بخشد
اسید فولیک به طور قابل توجهی باعث کاهش کلسترول LDL در بدن می شود. مکمل منظم اسید فولیک سطح هوموسیستئین را در بدن کاهش می دهد و کلسترول خوب را در بدن تشخیص می دهد.
18. مدیتیشن پریناتال
اسید فولیک نقش مهمی در مدیریت روح پرناته دارد. افسردگی پس از زایمان مادر در کودکان شایع است. تجویزداروها به بچه ها به علت عوارض جانبی آن توصیه نمیشود اسید فولیک برای ایجاد و جذب انتقال دهنده های عصبی است که باعث بهبود خلق و خوی کودکان می شود.
19. برای سلامت کولون مفید است
اسید فولیک درمان خوبی برای سلامت روده است. اسید فولیک ژن ها را فعال می کند و خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را کاهش می دهد . مصرف منظم اسید فولیک برای سلامت روده بزرگ مفید است.
20. کاهش التهاب
تحقیقات نشان می دهد که بین سلامت عصبی و اسید فولیک ارتباط زیادی وجود دارد. افرادی که مبتلا به زوال عقل هستند، سطوح فولات بسیار کم و سطوح هموسیستئین بسیار بالا در خون دارند. مصرف مکمل اسید فولیک باعث کاهش غلظت هموسیستئین و درمان زود هنگام می شود.
تشخیص اسید فولیک یا کمبود فولات
اسید فولیک برای تولید گلبول های قرمز بسیار مهم است. موارد شدید کمبود ممکن است منجر به کمخونی مگالابلاستیک شود که شرایطی است که سلولهای قرمز خون به طور کامل توسعه نیافته و بزرگتر از اندازه طبیعی ظاهر می شوند. سطح پایین اسید فولیک همچنین می تواند سبب کاهش تعداد پلاکت ها و سلول های سفید خون شود. رشد جنین در رحم همچنین می تواند نقص های شدید در نخاع و مغز را ایجاد کند. تشخیص کمبود اسید فولیک ساده است و معمولا از طریق آزمایش خون انجام می شود. این آزمایشها به طور کلی توصیه می شود. در غیر این صورت، در زنان باردار، این آزمایش ها به طور مرتب انجام می شود تا سطح فولات در خون بررسی شود.
پیشگیری و درمان کمبود فولیک اسید و فولات
پیشگیری و درمان کمبود فولیک اسید و فولات می تواند با مصرف رژیم غذایی و مکمل اسید فولیک انجام شود. ویتامین B معمولا به عنوان یک مکمل اسید فولیک برای بزرگسالان معمولی تجویز می شود. برای زنان باردار، دوز اسید فولیک در هر سه ماهه متفاوت است. یک رژیم غذایی مناسب با غنی از اسید فولیک توصیه می شود که به درمان و جلوگیری از کمبود فولیک اسید و فولات کمک کنید.
اثرات جانبی مصرف بیش از حد اسید فولیک
اکنون که ما مزایای اسید فولیک را می دانیم ، مهم است که عوارض جانبی overdose اسید فولیک را هم بدانیم. یک ویتامین محلول در آب است. اگر اسید فولیک بیش از حد در بدن وجود داشته باشد، از طریق مدفوع و ادرار از بین می رود. مصرف بیش از حد اسید فولیک می تواند عوارض جانبی شدید داشته باشد که برخی از آنها شامل:
مشکلات گوارشی مثل گاز و حالت تهوع- فشار خون- عدم تمرکز-تحریک پذیری- علایم در دهان و زبان - خستگی یا بیحالی-بی خوابی و بی حسی-بثورات روی پوست -خوردن و اشتها نامنظم –تشنج -کمبود روی -رفتارهای روان پرشی - تفاوت بین اسید فولیک و فولات
آیا تفاوت بین فولات و اسید فولیک وجود دارد ؟ اسید فولیک و فولات انواع مختلفی از ویتامین B9 هستند. درک تفاوت ها بسیار مهم است زیرا در بدن ما متابولیسم متفاوتی دارند.
Folate چیزی جز ویتامین B9 نیست که به طور طبیعی تشکیل می شود. باعث رشد سلول و ترکیب DNA در بدن ما می شود. کمبود این ویتامین می تواند پیامدهای جدی داشته باشد. از این رو این مکمل یک ویتامین ضروری برای بدن ماست.
اسید فولیک یک نوع مصنوعی از B9 است که به عنوان اسید پترئیلمونوگلوتامیک نامیده می شود. این در مکمل ها، مواد غذایی تقویت شده و پردازش شده مانند غلات و آرد استفاده می شود.
رژیم غذایی حاوی تمام ویتامین ها و مواد معدنی ضروری است که بدن شما به اندازه کافی فولات لازم برای بدن دریافت می کند. در شرایط خاص مانند بارداری، توصیه می شود یک مکمل اضافی از اسید فولیک برای رشد مناسب جنین مصرف کنند. اطمینان حاصل کنید که به اندازه کافی کافی از ویتامین فولات در کنار هر نوع بیماری یا کمبود وجود دارد.
منابع
health.ny.gov/publications.1340
medicinenet. script/main/art
drugs.folic_acid
globalhealingcenter. natural-health/9-incrediblehealth-fenefits-of-folate/
authoritynutrition.folic-acid-vs-folate